Търсене на имоти

Ваканционните къщи в затворени комплекси – най-търсеният туристически продукт

Oт строително-инвестиционната компания Green Life Development & Resorts определят ваканционните къщи в затворени комплекси като най-търсеният туристически продукт по българското Черноморие, пише investor.bg. Този тип имоти са хит на пазара през последната година. Покупките са активни, а наемите увеличават двойно броя си за последните три години.

Ваканционните къщи в затворени комплекси отговарят на важни за купувачите изисквания. Едно от тях е наличието на собствено пространство с обособено дворно място. В същото време не е необходимо собствениците целогодишно да инвестират време и средства в поддръжката, това се покрива от компанията, която управлява обекта. Проектите с успешно управление,  добро изпълнение и добри пазарни цени се относително малко на пазара и такива се реализират изключително бързо.

Предвид големия туристически интерес, все повече българи инвестират в подобни имоти. Макар и в по-голямата си част купувачите да си остават рускоговорящи, българите са все по-активни. Те рядко използват имота си за повече от месец, през останалото време го отдават под наем, с което си осигуряват относително добра и сигурна възвращаемост.

Повечето от хората, които се интересуват от временно наемане на такива имоти, са млади семейства, на средни мениджърски позиции, обикновено с малки деца. Те използват имота за около 10-тина дни. Рускоговорящите наематели са със сходен профил, но наемат къщи за минимум две седмици, по-често за месец.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини