Търсене на имоти

Между 60 000 и 70 000 датски туристи ежегодно посещават българското Черноморие

Между 60 000 и 70 000 датски туристи ежегодно посещават българското Черноморие, привлечени от красивата природа и благоприятния климат, е заявил посланикът на Кралство Дания в Република България Н. Пр. Сьорен Якобсен по време на състоялата се на 18.09.2017 г. среща с кмета на Варна Иван Портних, научаваме от официалния интернет портал на общината. Участие в срещата, която е първата официална визита на новоназначения датски посланик извън София,  е взел и почетният консул на Кралство Дания във Варна Константин Дараданов.


Като едно от най-предпочитаните места за отдих на датските граждани е определена морската столица на България от посланик Якобсен и в тази връзка е била изразена пълна подкрепа на заявеното от кмета Иван Портних желание за развитие на Варна като целогодишна туристическа дестинация. Освен сериозния туристически потенциал на града, кметът е представил на датския дипломат също новите инфраструктурни проекти, икономическите зони и перспективите на Варна за утвърждаването й като Град на знанието.
 
Наличието на много скандинавски студенти, обучаващи се във варненските университети и фактът, че една от най-бързо развиващите се IT компании в града е с датски съсобственик, са били посочени от кмета Иван Портних като потвърждение за ролята на Варна в развитието на традиционно добрите взаимоотношения между Република България и Кралство Дания. Изразена е била благодарност и за изключителната чест Варна да бъде домакин на първата официална визита на дипломата в страната.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини