Търсене на имоти

Allianz също се включи във финансирането на имоти

Allianz RE предоставя 300 млн. евро за покупката на главния офис на Deutsche Bank във Франкфурт

Allianz също се включи във финансирането на имотиПоредният сигнал за ограниченото финансиране на разположение за пазара на имоти в Европа дойде от германската застрахователна група Allianz, която предостави финансиране за мащабна сделка с имоти в Германия.

Allianz Real Estate (Allianz RE), подразделението за имоти на групата, предостави 50% от финансирането за придобиването на главния офис на Deutsche Bank.

Allianz е предоставила 300 млн. евро на купувача на имота – фонд мениджъра DWS Investments.

DWS, която е част от групата на Deutsche Bank, е платила около 600 млн. евро за покупката, която се състои от две офис кули, пише PropertyEU.

Кредитът от 300 млн. евро е първото финансиране, предоставено по нова програма за кредитиране на пазара на имоти, обявена от Allianz наскоро.

Въпреки консервативния подход към кредитирането, което компанията е приела, тя очаква да достигне обем от отпуснати кредити от 1 млрд. евро до края на годината.

В краяна май Allianz обяви, че смята да стъпи на пазара на кредитиране на недвижими имоти в Германия. Този ход бе отговор на стремежа на акционерите на групата да добавят нов източник на инвестиции към сегашните.

Според стратегията на компанията тя ще отпуска финансиране за около 60% от общата сума, необходима за дадена сделка, за срок от 7 до 10 години, а в някои случаи и по-дълго.

Компанията цели да финансира инвестиции в първокласни офиси, търговски и логистични имоти с единична цена между 50 и 150 млн. евро, казаха от компанията тогава.

Източник: www.investor.bg


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини